collegaklein 2 2

Productiviteit medewerkers

Apr 18, 2023

Schermverslaving kan de productiviteit van medewerkers negatief beïnvloeden. Schermen kunnen afleidend werken, wat kan leiden tot verminderde concentratie en focus op het werk. Bovendien kan het continu checken van berichten en e-mails leiden tot verhoogde stress en minder slaap, wat de productiviteit van medewerkers verminderd.

Lees meer
socialmediaklein 2 2

Meer inzicht in je schermtijd? (Apple en Android)

Mar 20, 2023

Schermtijd instellingen zijn een nuttige manier om je apparaatgebruik te beheren en je te helpen een gezonder en meer gebalanceerd digitaal leven te leiden. Door bewust te zijn van onze digitale gewoonten en gezonde grenzen te stellen, kunnen we ons digitaal welzijn verbeteren en een gezonder en gelukkiger leven leiden.

Lees meer
schermklein 2 2

Waarom we onze schermen niet kunnen weerstaan

Mar 7, 2023

In onze moderne samenleving zijn schermen niet meer weg te denken. Of het nu gaat om het checken van onze sociale media, het bekijken van video's op YouTube, of het werken op onze computer, we spenderen een groot deel van onze dag aan het staren naar een scherm. Een van de redenen waarom we zo verslaafd zijn aan onze schermen is vanwege de dopamine rush die we ervaren wanneer we ze gebruiken. Maar waarom worden we hier zo erg door beïnvloed?

Lees meer
jonas leupe wK elt11pF0 unsplash 1

Telefoon verslaving

Feb 27, 2023

Telefoonverslaving is een groeiend probleem in onze maatschappij. Veel mensen zijn verslaafd aan hun telefoon en gebruiken deze vaak (zonder het door te hebben) in overmatige hoeveelheden.

Lees meer