Telefoon verslaving

Feb 27, 2023

Telefoonverslaving is een groeiend probleem in onze maatschappij. Veel mensen zijn verslaafd aan hun telefoon en gebruiken deze vaak (zonder het door te hebben) in overmatige hoeveelheden.

Een telefoonverslaving kan leiden tot verschillende problemen. Denk aan sociale isolatie, concentratieproblemen en zelfs mentale gezondheidsproblemen.

Heb ik een telefoon verslaving?
Het is moeilijk om daar een harde eis aan te stellen. Allereerst is het belangrijk om bewust te zijn van uw gebruik. Door je schermtijd bij te houden krijg je inzicht in je gebruik per dag. Als algemene regel kunnen we stellen dat meer dan 4 uur schermtijd (op je telefoon) per dag te veel is.

Je kan deze inzichten zien in je instellingen bij Schermtijd (Apple) en Digtaal Welzijn (Android). Hier kun je ook limieten instellen om je schermtijd te verminderen. 

Cursus schermverslaving
Als de tips hierboven onvoldoende helpen kan onze cursus schermtijd verminderen helpen bij het bewustworden van uw telefoongebruik en de oorzaken ervan. Het kan ook helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden om een gezonde balans te vinden tussen het gebruik van uw telefoon en andere activiteiten in uw leven. 

Met één cursus je schermtijd halveren
In de cursus gebruiken we kennis van de tech-industrie om jouw schermtijd te verminderen. Hoe werken apps nou echt, wat zijn de gevolgen voor je hersenen en wat kun je eraan doen?

Deze onderwerpen behandelen we allemaal in de 3,5 uur durende cursus, na afloop krijg je de cursus ook nog eens op je e-mail zodat je niet terugvalt. 

Resultaat
Het resultaat is verrassend. Gemiddeld zitten deelnemers na deze cursus minimaal 50% minder op hun scherm en voelen zich beter.