Productiviteit medewerkers

Apr 18, 2023

Productiviteit is een belangrijk onderwerp voor elke organisatie, omdat het direct van invloed is op de prestaties en het succes van het bedrijf. Er zijn verschillende factoren die de productiviteit van medewerkers kunnen beïnvloeden.

 

Schermverslaving invloed op de productiviteit  

Schermverslaving is een groeiend probleem dat de productiviteit van medewerkers kan beïnvloeden. Schermen zoals smartphones, laptops, tablets en computers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Hoewel deze apparaten ons kunnen helpen om ons werk te doen en in contact te blijven met anderen, kunnen ze ook leiden tot afleiding en verslaving, wat kan leiden tot verminderde productiviteit.

 

Verhoogd stressniveau en afleiding

Schermen kunnen afleidend werken, waardoor medewerkers hun focus verliezen en zich niet kunnen concentreren op hun werk. Door bijvoorbeeld continu meldingen te ontvangen van sociale media of e-mails, kunnen medewerkers afgeleid raken en daardoor minder productief zijn. Ook kan het continu checken van berichten en e-mails kan leiden tot een verhoogd stressniveau. Dit kan de productiviteit van medewerkers beïnvloeden, omdat ze zich niet kunnen concentreren op hun werk en zich gespannen voelen.

 

Met één cursus ....

Wil jij meer focus op de werkvloer en je minder gespannen voelen? Volg dan onze cursus schermverslaving! In een 4 uur durende cursus leren we je o.a. hoe apps nou echt werken, wat dat doet met je brein en tenslotte: wat kun je eraan doen?